Organik Alıç Sirkesi 500 ML

Ürün Açıklaması

Alıç ağacı 2 ile 10 metre arasında olabilen ilkbahar aylarında çiçek açan, olgunlaşan meyveleri kırmızı renkte olup fenolik bileşenler açısından oldukça zengin bir meyvedir. Sivas ve yöresinde oldukça olarak yetişmektedir.

Geleneksel sirke yapım yöntemleri esasına göre üretilip minimum 9 -12 aylık süreçte fermente edilen sirkelerdir. Üretimde pastörize ve filtre işlemleri kullanılmadığından, doğal yapısından dolayı ürün kullanım süresi içinde dahi fermantasyon süreci devam eder.

Organik Alıç Sirkesinin farkı; geleneksel yöntemde asetik asit oluşumu doğal reaksiyonlar sonucu oluşurken, hızlı yöntemde asetik asit ve su istenilen oranda karıştırılarak istenilen pH ‘a (ekşilik) ayarlanır.

İçindekiler

Organik üretim koşullarında yetiştirilen alıç meyvelerinden yapılmış Alıç sirkesidir.

Ürünlerimizde kıvam arttırıcı, koruyucu, renklendirici ve katkı maddesi bulunmamaktadır.

Organik alıç meyvesinden geleneksel doğal fermentasyon yoluyla üretilmiştir. Bu sebeple özellikle kapak açıldıktan sonra hava aldığı sürece tortu, renk değişimi ve sirke yüzeyinde ‘ana’ adı verilen şeffaf bir tabaka oluşabilir. Bunlar bozulma belirtisi değildir ce sirke tekrar süzülerek kullanılır. Bu durum fermentasyonun devam ettiğini, sirkenin pastörize ve filtre edilmediğini gösterir.

Kullanım Şekli:

1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı kadar alıç sirkesi damlatılıp karıştırılarak tüketilebilir.

Ayrıca salata gibi tüketilen gıda üzerlerine tercihe göre eklenebilir.

Alerjenler ve Uyarılar:

Hamile yada emzirme döneminde kullanımları güvenli olmayabilir. Bu burumda doktorunuza danışmadan bu ürünleri kullanmayınız. Kullandığınız ilaçlarla etkileşimler hakkında doktor ve eczacınıza mutlaka danışınız.

İçeriğinde herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerce kullanılmamalıdır. Ürünü kullanmadan önce vücudunuzun küçük bir alanına uygulayarak alerjen testi yapmanızı tavsiye ederiz

Ürün Hakkında Sık Sorulan Sorular:

Ürün kaç litre?

Organik Alıç Sirkesi 500 ML cam şişede satılmaktadır.

Muhafaza Koşulları:

Güneş ışığı görmeyen, kuru ve serin yerde, ağzı kapalı olarak kendi ambalajında muhafaza ediniz.

Ürün Organik Sertifikası:

Bu ürün T.C. 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu ve ilgili Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmeliğe göre üretilmiş olup, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş TR-OT-42 yetki no.lu Met Ekolojik Kontrol Sertifikasyon Ltd. Şti. tarafından kontrol edilip sertifikalandırılmıştır.

İşletme Kayıt Numarası:

TR-51-K-004917 - Nahita Doğal ürünler San. ve Tic. A.Ş.

Müteşebbis Sertifika No: TR-OT-42-MSİ-2934-2025-001

Gıda İşletmecisi:

Abdullah Sari Gıda San. Ve Tic.A.Ş. - İkitelli O.S.B. Mah. Dersan B Blok No:1/043 Başakşehir/İstanbul