Malzemeler:
(1 adet 50kcal)
2 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Hünnap Keçiboynuzu Özü
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarçın
1 adet havuç
1 çay kaşığı karbonat + 1/4limon suyu
Fındık parçaları
Yapılışı:
Yumurta, bal ve keçiboynuzu özünü ile çırpalım. Zeytinyağını ekleyelim. Karbonat ve limon suyu bir fincanda karıştırıp sıvı malzemelere ekleyelim.
Havucu rendelenip karışıma ekleyelim. Tarçın ve fındığı ilave ettikten sonra unumuzu eleyerek yoğuralım. pişirme kabımıza alalım. Hamurumuz mutlaka kulak memesi kıvamında olmalı.
180 derecede 15 dakikaya yakın fırında pişirelim.
Sık sık kontrol etmenizde fayda var çabuk pişiyor. Afiyet Olsun.