Malzemeler;
1 adet büyük boy dondurulmuş muz
2 yemek kaşığı şekersiz fındık ezmesi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
1 yemek kaşığı Hünnap Keçiboynuzu Özü
Süsleme için;
1 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (opsiyonel)
Fındık püresi
İstediğiniz kadar ham kakao parçacıkları kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Harç malzemeleri bir kaba aktarılarak karıştırılır. Karıştırılan harcı istediğiniz gibi şekillendirerek, yarım saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Üzeri için bitter çikolata benmari usulü eritilir. Dolaptan aldığımız şekillenmiş harcı erittiğimiz bitter çikolata ile kaplıyoruz. İşlem bittikten sonra 1-2 saat tekrar buzdolabında bekletip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Tarif için teşekkür ederiz: @stayfiteatdeliciouss