Tabanı için gerekli olan malzemeler;
1 paket Hünnap Keçi Sütlü Bebek Bisküvisi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
Krema için gerekli olan malzemeler;
500g labne
1 paket krema
5 yemek kaşığı Hünnap Keçiboynuzu Özü yada isteğe bağlı olarak bal
3 adet Yumurta
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket şekersiz vanilin
Sos için;
1 su bardağı böğürtlen
½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı;
Tabanı için: Bisküvileri şekersiz fıstık ezmesi ile rondodan geçiriyoruz. Erittiğimiz tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. Kalıbın tabanına iyice yayıyoruz. Buzdolabına alarak soğumasını bekliyoruz.
Kreması için: Labneyi kremayı vanilini unu nişastayı ve balı bir güzel çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker kırarak ekliyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz kalıba hazırladığımız harcı döküyoruz. Kalıbı aleminyum folyo ile sarıyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıp 30-40 dakika arasında pişiriyoruz. (Üzeri kızarınca çıkarabilirsiniz.) Püf nokta olarak kalıbın altına bir kap su koyuyoruz.
Sos için: Böğürtlenleri rondodan geçirip nişasta ve su ile kaynayana kadar pişiriyoruz. Kekinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif için teşekkür ederiz: @stayfiteatdeliciouss